pondělí 19. srpna 2019

Festival pouličního umění v provincii Ferrara 2019

Festival pouličního umění v provincii Ferrara 2019: Zde jsou zkušenosti Buskers - zkušenosti pouličního umění


Kulturní trasy, výstavy a workshopy: od tohoto roku můžete festival osobně prožít


Foto: ferrarabuskers.com

Ferrara Buskers Festival - festival pouličního umění v provincii Ferrara je mezinárodní show pouličních muzikantů, nejstarší v Evropě a největší na světě. V roce 2019 se bude konat 32. ročník: ve městě se lze od 24. srpna do 1. září setkat s více než 1000 hudebníky a umělci z více než 34 různých zemí. Provedení bude stejné podle vzoru Stefana Bottoniho, tvůrce a zakladatele festivalu, který se koná od roku 1987: 20 skupin hudebníků je organizací pozvaných do Ferrary, aby vystupovali v ulicích a náměstích města Estensi a poté se zapojí přes 265 akreditovaných umělců, včetně hudebních skupin, žonglérů, akrobatů a karikaturistů. Ale od letošního roku festival Buskers - pouličního umění ve Ferraře navrhuje divákům, aby se stali skutečnými protagonisty: nová prezidentka sdružení Ferrara Buskers - pouličního umění ve Ferraře, Rebecca Bottoni, skutečně představila Buskers Experience - zkušenosti pouličního umění.

Le Buskers Experience - zkušenosti z pouličního umění - jsou cestovní balíčky, které si můžete rezervovat online, na webových stránkách experience.ferrarabuskers.com. Poprvé bude možné navštívit místa, kde došlo ke zrození a růstu výstavy: Buskers - pouliční umění ve městě, kulturní cesta koncipovaná sdružením Puedes, se odehraje v pěti neobvyklých stádiích, lze je nazvat dobrodružství Bottoni, prostřednictvím anekdot a vzpomínek.

Producenti pouliční hudby jsou zpět s novým nápadem: Aby dospělí a děti mohli osobně prožít pouliční hudbu, stanou se mistry pouličního umění na jeden den. Můžete si vzít lekce ve hře na hang (neobvyklý bicí nástroj) s Paoloem Borghim, koritas (složený nástroj s etnickým zvukem) s Alexem Beccari, harfu s Marianne Gubri nebo didjeridoo (kmenový domorodý nástroj) s Riccardo Morettim. Ale i ti nejmenší se mohou zúčastnit večírku: existuje několik workshopů určených pro děti od 6 do 9 let, od konstrukce hudebních skříní (zvukové objekty s extravagantními zvuky) po konstrukci letadel s recyklovanými lahvemi, až po možnost stát se reportérem festivalu díky projektu vytvořeném asociací H18.

V roce 2019 vzpomeneme také 500. výročí Leonarda da Vinciho, génia, vizionáře a hudebníka. Leonardo vynalezl různé hudební nástroje a sdružení Puedes, pod záštitou Římské univerzity v La Sapienza, je vezme přímo na festival pouličního umění ve Ferraře. Mistr houslí Michele Sangineto, na základě kreseb samotného Leonarda, nástroje skutečně vytvořil a vystaví je na výstavě, která po Bruggách, Londýně a Paříži dorazí na hrad Estense. Dokonce i ti nejmenší se mohou přiblížit ke genialitě da Vinciho díky workshopu Arte.na "Ten génius Leonardo".

32. ročník se připravuje na to, aby byl skutečně co nejobsáhlejší a přilákal co nejvíce diváků: nejen nové vychytávky, ale i významná spolupráce s 24 Bottles - italskou firmou na výrobu italských stylových lahví na vodu, ale i celý program je navržený tak, aby přihlížející chytil za srdce a diváci se radovali ze zvuků a obrazů, které pouze Ferrara Buskers Festival - festival pouličního umění dokáže přivést do provincie Ferrary rok co rok.

Ukázka hudby:


Tyhle pouliční veselice nejsou u nás zcela běžné, ale v zemích - městech, kde se konají, jsou oblíbené. Vzbuzují zájem a zvědavost nejen turistů, ale i domácího obyvatelstva.

Kdysi se nám podařilo s vyřazením námořníků s celým průvodem a doprovázející hudbou, klauny, akrobaty projít část města v jižní Francii. To je trochu něco jiného než festival pouličních umělců v provincii Ferrara v Itálii, ale koukali jsme jako sůvy z nudlí. Dnes bych to přirovnala k výběru příspěvku na maturitní večírek a přijetí do stavu dospělých.
 
Překlad: Mirijam

Žádné komentáře:

Okomentovat