úterý 23. července 2019

ZÁKONY MYŠLENÍ A VÍRY IV.

12. PŘESLAVNÝ ZÁKON VNITŘNÍHO MÍRU

1. Lidé, kteří si dělají starosti, často hloubají nad tím, co se nikdy nestane, a ničí tak svou vitalitu a veškerou energii.

2. Kdo má starosti, obává se toho, co by se mohlo stát. Změňte své současné myšlení, a pak změníte svou budoucnost. Vaše budoucnost je porážkou toho, co jste si dříve mysleli.

3. Jestliže setrváváte ve svém zvyku probírat se svými starostmi a trápením, pak se vystavujete nebezpečí, že přivoláte právě to, čeho se obáváte.

4. Přepadnou-li vás negativní myšlenky, zažeňte je mocným slovem víry: "Bůh je se mnou."

5. Když vám dělá starosti váš muž nebo někdo jiný, tak si ho v myšlenkách představujte takového, jakého byste ho chtěli vidět. Opakované vnitřní vidění tohoto obrazu dělá zázraky.

6. Kdo si chronicky dělá starosti, ten si vždycky najde důvod pro své trápení. Příčinou ovšem není ta či ona potíž, starosti jsou spíše následkem hluboce zakořeněného pocitu nejistoty - nedostatečné důvěry v Boha.

7. Chroničtí škarohlídové jsou pod neustálým tlakem. Se starostmi a strachem spojené napětí snižuje obranyschopnost organismu a zvyšuje nebezpečí podlehnutí určitým nemocem.

8. Není důvodu ke starostem, jestliže se vaše dítě nachází mimo vaši bezprostřední péči. Musíte mnohem víc vycházet z toho, že Bůh vaše dítě miluje a chrání.

9. Když si děláte starosti, koncentrujete se právě na to, co nechcete.

10. Spojte se duchovně s nekonečnou mocí a vládou boží. Důvěra v Boha musí být základem vašeho myšlení a představ. Boží světlo rozptyluje tmu všech starostí a trápení, veškerého strachu a zoufalství.

13. ŠŤASTNÝ ZÁKON ZDARU

1. Naučte se používat duchovní síly, které ve vás sídlí. Připravte se na štěstí a zdar. Pak vám bude otevřena cesta k naplnění života.

2. Když se rozhodnete vydělávat pro druhé, pak materiálně prospějete i sobě, a to tím způsobem, jaký jste vůbec neočekávali.

3. Vaše podvědomí zná prostředky a cesty, o nichž nic nevíte. Vtiskněte do něho myšlenku zdaru. Pak se zdar dostaví.

4. Jednoduchá slova, která vám pomohou dosáhnout štěstí a zdaru, jsou obsažena v jednoduché modlitbě: "Bůh mi dá víc, než potřebuji."

5. Vděčné srdce má vždycky blízko k Bohu. Vyjádřete svou vděčnost slovy Bible: "Otče, děkuji ti, žes mě vyslyšel. Věděl jsem sice, že mě vždycky slyšíš …" Jan 11,41-42. Usínejte vždy s modlitbou na rtech: "Děkuji ti."

6. Co vtisknete do svého podvědomí intenzivně a s věřícím přesvědčením, to se ve vašem životě projeví. To platí i pro materiální přání, jako je například následující představa: "Můj dům je zbaven dluhů a já mám dostatek peněz."

7. Postavte svůj život pod znamínko plus. Plus přispívá k růstu moudrosti a síly, víry, vědění, zdraví a štěstí.

8. Když si budete neustále říkat: "Moje nejlepší síly jsou mobilizovány a nepřetržitě, nekonečně mnou proudí," tak váš otevřený, vstřícný duch naplní Bůh.

9. Prostřednictvím vědomé koncentrace a vnitřního usebrání dosáhnete díky podvědomí, které bude reagovat svým způsobem, i toho nejvyššího cíle - stejně jako ten muž, který se chtěl stát milionářem, a také jím nyní je.

10. "… Potom tě bude na tvé cestě provázet zdar, potom budeš jednat prozíravě." Jozue 1,8.



14. ZÁKON TVOŘENÍ

Už Napoleon řekl: "Fantazie vládne svět." Na stejné téma řekl Henry Ward Beecher: "Duch bez fantazie by byl jako observatoř bez teleskopu." A Pascal: "Fantazie disponuje vším na tomto světě, tvoří krásu, spravedlnost a štěstí."

"Není-li žádného vidění, lid pustne …" Přísloví 29,18.

HLAVNÍ BODY

1. Fantazie nebo imaginace je schopnost vytvořit si představu, obraz.

2. S pomocí své síly představivosti ztvárňujete své ideje a přání a projektujete je na scénu svého života.

3. Představte si, že děláte to, co byste rádi dělali, a prožívejte to jako reálný zážitek. Pak se ve vašem životě stanou zázraky.

4. Představujte si sebe a své blízké jako zdravé a šťastné a nikdy se této představy nevzdávejte.

5. Díky své síle představivosti se můžete přenést do minulosti a dávno zmizelé se vám může zdát opět živé.

6. Konstruktivním nápadům lidí s velkou představivostí vděčíme za všechny moderní vymoženosti od rádia po televizi. Také vědci jsou odkázáni na svou imaginaci.

7. Nesmrtelná díla Shakespeara, Bunyana, Miltona a dalších velkých spisovatelů vznikla z jejich tvůrčí fantazie. Bez fantazie by nebylo žádného tvůrčího výkonu.

8. Spisovatel, který při psaní čerpá ze svých představ, vytváří dílo poutavé a čtenáři přináší štěstí, je na správné cestě.

9. Ať už je vaším cílem cokoli, vždy si představujte, že už jste u cíle a všichni vám blahopřejí. Vaše myšlení a cítění koncentrované do obrazu se vtiskne do vašeho nevědomí a dříve nebo později zvítězí.

10. Vzpomeňte si na příklad chemika, který díky své technice představivosti vyřešil těžký úkol. Řešení přijde ve snu nebo jako sen. Nevědomí promluví.

11. Přeneste se v představách do scény, která je vyvrcholením vašeho snažení, je vaším cílem. Stále znovu si představujte ten šťastný okamžik. Tak můžete utvářet svůj život.

12. Je-li někdo z vašich blízkých nemocný, pak slyšte v duchu Pána říkat, že se uzdraví. Dívejte se na něho jako na veselého a šťastného člověka a radujte se z té zprávy. Tak stimulujete pocit, že se ztotožňujete se svou představou. Účinek na sebe nenechá dlouho čekat. Vaše modlitby budou vyslyšeny.

15. ELEMENTÁRNÍ ZÁKON NEKONEČNÉHO ŽIVOTA

Bůh je všudypřítomný, všemocný. Bůh, který je nekonečný život, je vždy a všude přítomen. Žít s vědomím přítomnosti boží je klíčem k harmonii a míru, zdraví a radosti a skutečnému životnímu naplnění.

Tři kroky živoucí víry v Boha

První krok: vycházejte z toho, že Bůh je jediná, vše ovládající síla - Bůh, který je život. Akceptujte boží existenci jako realitu.

Druhý krok: Musíte poznat, vědět a vždy znovu opakovat, že vy sami a všechno, co přijímáte z vnějšího světa, jsou boží stvoření, ve kterých je vyjádřen Bůh. Přijměte toto poznání největší ze všech, je nevýslovně mocné.

Třetí krok: Zvykněte si každý den se jednou, dvakrát nebo i třikrát uvolnit, nejlépe vsedě na pohodlné židli, a přemýšlejte nad těmito slovy: "Bůh je všudypřítomný, Bůh je všemocný. Vše je boží stvoření."

Přijměte skutečnost, že Bůh je přítomen ve vás i ve všech lidech kolem vás. To je živoucí víra v Boha.

"Povstane Bůh, a rozprchnou se jeho nepřátelé …" (Žalm 68,1). Moji nepřátelé jsou strach, nevědomost, pověra a nedostatek víry. Nedovolím jim přístup do své duše, do svého ducha. Nemyslím negativně. Pěstuji ve své duši Boha a jeho lásku. Myslím, cítím a konám v boží lásce. Spojuji se s boží sílou, a cítím se tak neporazitelným. Cítím v sobě pramen božího míru.

Bůh ve své moudrosti a lásce vede a řídí mě a mé bližní. Modlím se, aby se děla Boží vůle. Jeho vůle je mír a harmonie, radost a šťastné naplnění.

HLAVNÍ BODY

1. Klíčem k míru, zdraví a pravému životnímu naplnění je život s vědomím přítomnosti boží.

2. Bůh je prazáklad všech věcí. Všechno, co přijímáte, cítíte a chápete, je jeho dílo a čát jeho sebevyjádření.

3. Bůh, který je nekonečnou moudrostí, je vševědoucí.

4. Modlete se, když jste v nouzi, o boží ochranu.

5. Kdo se středně s odporem, odmítnutím nebo nepřízní lidí kolem sebe, měl by se nechat vést vědomím, že všichni lidé myslí a jednají z boží vůle. Láska nikdy nezklame.

6. Kdo má vystupovat před publikem, měl by vycházet z toho, že to, co chce předat, by mělo pomoci lidem ke spáse a požehnání.

7. Veškerá práce se děje na počest Boha a k jeho velebení.

8. Když je někdo z vašich blízkých nemocný, modlete se za něho při vědomí léčivé přítomnosti boží, neboť Bůh je láska a pokoj. Obsah vaší modlitby bude nevědomky přenesen na nemocného a mobilizuje jeho síly.

9. Když vás někdo ohrožuje, uvědomte si své spojení s Bohem. Tato ochrana nemůže být nikým zničena. Přivítejte protivníka s láskou a upřímností a s vědomím, že také on je veden Bohem. Pokojné řešení se dostaví.

10. Vy sami a všechno, co přijímáte ve vnějším světě, jsou boží díla, ve kterých je Bůh vyjádřen. Bůh je obsažen ve vás a ve všech lidech kolem vás. Očekává od vás, že prominete chyby a nedostatky lidem kolem vás a budete je milovat, jako Bůh miluje vás.


Zdroj:

Výňatek z knihy Zákony myšlení a víry. Autor: Dr. Joseph Murphy
Zpracovala: Mirijam

Žádné komentáře:

Okomentovat