pondělí 22. července 2019

ZÁKONY MYŠLENÍ A VÍRY III.

8. TAJEMNÝ ZÁKON DUCHOVNÍ POTRAVY

Jsme to, co duchovně přijímáme. Utrpení se nachází v mnoha formách negativního myšlení. Nejlepší potravou je chléb lásky a pokoje.

HLAVNÍ BODY
1. Vaše myšlení je duchovní potrava, která "krmí" všechny životní zkušenosti a okolnosti.
2. Nemoc, bolest a utrpení jsou následky myšlení, které popírá život. Nemoc a utrpení jsou jako zvířata závislé na své potravě.
3. Jste tím, co duchovně a duševně přijmete. Přijímejte svou potravu s radostí a vděčností.
4. Výživa našeho těla je důležitá, ale vyšší význam má naše duchovní a duševní potrava.
5. Negativní vlivy, které na vás dennodenně zvenčí doléhají, můžete svým duchovním postojem obrátit k dobrému.
6. Vaše tělo se každých jedenáct měsíců obnovuje. Když se budete držet nepomíjejících pravd a duchovních hodnot života, budete se duchovně obnovovat a cítit se omlazení.
7. Souhlas prostřednictvím pochopení nestačí. Pravdy, které vědomě akceptujete, musí být emocionálně zpracovány a pocitově přijímány jako pravdivé. Teprve tehdy se přizpůsobíte nevědomí.
8. Vaše intelektuální vědění se musí vžít do nevědomí, tak bude intelektuální vědění věděním srdce. Nyní mohou být vaše modlitby vyslyšeny.
9. Osvobodíte se od svých strachů, když soustředíte veškerou svou pozornost na to, co je pravé, pravdivé a Bohu milé. Obrňte se proti každému strachu zpřítomněním vaší víry v Boha. Strach to nepřežije.
10. Strach se živí představami nezdravé fantazie. Jednoduše si představte, že děláte přesně to, čeho se obáváte. Tento zvyk znamená konec každého strachu.
11. Vděčné srdce je vždycky blízko Bohu. Děkujte mu, velebte ho.

9. VELKÝ ZÁKON LÁSKY

HLAVNÍ BODY

1. Kdo miluje, citově se váže. Láska potřebuje cíl.
2. Když se chcete zbavit veškerého strachu, musíte odložit všechny své předsudky a výhrady a překonat pocity žárlivosti, zloby a nenávisti.
3. Získejte nové pojetí sebe sama, nové sebehodnocení. Naučte se milovat své Já.
4. Láska k Bohu znamená, že se duchovně a citově vážete, což je krásné a čisté, pravé a Bohu milé. Milovat Boha znamená uctívat jeho moc a vládu.
5. Milovat znamená věřit v Boha a být mu oddaný. Strach je naproti tomu v protiklad obrácená víra v nesprávnou věc. Strach zatemňuje ducha. Láska a strach se vylučují.
6. Kdo je žárlivý, je plný strachu. Má nedostatek sebedůvěry a zdravého sebehodnocení. Láska a důvěra mohou zničit žárlivost.
7. Vaše podvědomí uskuteční všechno, co mu vnuknete. Vpište do něho lásku a dobrou vůli, víru, důvěru a vřelost.
8. Překonáte každý strach, i kdyby se vám měly třást kolena, poznáním, že Bůh se nemusí ničeho bát a vy jste s ním jedno.
9. Útoky strachu vám nemohou ublížit za předpokladu, že se mu nevzdáte. Nesmíte ho pustit do svého citového života.
10. Strach pohází z vašeho vlastního myšlení. Nedopusťte, abyste jím byli zastrašováni a tyranizováni. Soustřeďte se místo něho na lásku a víru v Boha.
11. Kdo se ztratí v džungli tohoto světa nebo v duchovní temnotě strachu a zmatku, musí vědět, že Bůh zná cestu ven. Ukáže vám ji.
12. Strach nemůžeme porazit se strachem. Postavte se strachu s chvalořečením Boha: "Bůh je jediná, všudypřítomná moc. Proto se nemusím bát.
13. Skoncujte s myšlením, spoutaným strachem. Útokům strachu se postavte s mečem duchovní jasnozřivosti v ruce a zasaďte mu smrtelnou ránu.
14. "… kdo zůstává v lásce, v Bohu zůstává a Bůh v něm." List Janův 4,16.

10. POZITIVNÍ ZÁKON KONTROLY CITŮ

Mezi nápisy na Apollonově chrámu v Delfách je také věta starých Řeků, kterou všichni dobře známe: "Člověče, poznej sám sebe!"
Když se budete věnovat tomuto sebepoznání, budete pohlížet na individuálního člověka jako na celek, který je určen jak fyzickým tělem, tak také citovým životem a dále duchovním životem. Záleží jen na vás, jak dosáhnete jednoty svého fyzického, duchovního a emocionálního života a budete ho mít pod kontrolou, abyste svůj život utvářeli k uskutečnění dobra podle vašich a božích představ.
K tomu je třeba: emocionální zralost, správné vnímání sama sebe, překonávání depresí, zvládání zloby, mít své city, pocity, představy a myšlení pod kontrolou.

HLAVNÍ BODY

1. Musíte své myšlení, cítění a své reakce v každodenním životě řídit a kontrolovat.
2. Jste citově zralí, když z centra božího ducha, který ve vás sídlí - vašeho Bohem daného vyššího já - myslíte, mluvíte, cítíte a jednáte.
3. Špatné vnímání sebe sama, které vás duchovně ovládá a drží v poutech, je škodlivým jhem. Z celého srdce se oddejte míru a lásce.
4. Láska je citové pouto. Vyzařujte dobrou vůli a lásku. Osvobodíte se tak od negativních pocitů, které jste potlačili do nevědomí.
5. Vždycky je možnost, jak odreagovat zlobu. Uvolněte se fyzickou činností, ať už je to hra nebo nějaká práce.
6. Unikejte každé zlobě tím, že si budete říkat: "Myslím, mluvím a jednám z hlediska moudrosti a krásy, pravdy a lásky."
7. Jestliže chcete řídit svůj citový život, musíte kontrolovat své představy a myšlení. Pěstujte ve svém duchu lásku.
8. Víra v Boha a dobro zničí jakýkoli strach.
9. Potlačené city jsou příčinou mnoha fyzických onemocnění. Co je uchováno ve vašem podvědomí, dříve nebo později pronikne do života.
10. Přijde-li k vám nějaká negativní myšlenka, nahraďte ji tím, že budete myslet na něco pozitivního. Řekněte si: "Věřím v Boha a v dobro." Tato věta, která vyjadřuje pozitivní city víry a důvěry, zničí všechny negativní myšlenky a citové útoky.
11. Jak reagujete duševně a citově na své životní zkušenosti? Vy sami jste pány svých citových reakcí. Myslete správně, ciťte správně, jednejte správně. Nikdo vás nemůže odradit od správné cesty. Vaše myšlení předjímá vaše jednání a určuje ho. Věřte v Boha. A jeho moc bude s vaší vírou konat dobro.
12. Váš život se odehrává ve vnějším světě, který přijímáte svými pěti smysly, a současně ve vnitřním světě prožitků vašeho myšlení a cítění, vašich představ, přesvědčení a subjektivních snah. Rozhodující je vaše vnitřní prožívání. Vaše vnitřní prožívání kontroluje dojmy, které přijímáte z vnějšího světa.
13. K uskutečnění vaší změny musíte očistit svůj citový život správným myšlením. Myšlení určuje vaše citové reakce.
14. Chcete-li změnit svůj život, musíte změnit svůj postoj k životu a lidem kolem sebe. Dojmy z vnějšího světa přijímáte přes filtr svého ducha. Proto musí být vaše myšlení nasměrováno na všechno pozitivní. Objevujte ve svých blízkých i v sobě samých božskost. Pak proděláte kouzelnou vnitřní změnu.

11. ÚŽASNÝ ZÁKON MANŽELSKÉ HARMONIE

HLAVNÍ BODY

1. Manželství je nejposvěcenější ze všech pozemských svazků. Je možné uzavřít jej jen v hluboké úctě a při vědomí jeho posvátnosti.
2. Když žije žena v neustálém strachu o svého muže, může se tento strach na něho nevědomě přenést a způsobit mu mnoho trápení a starostí.
3. Odložte minulost. Přítomnost a budoucnost je to, co je důležité. Změňte své myšlení a držte se ho, to vám pomůže změnit svůj život. Nevědomost vás drží v kleštích strachu a úzkostné představy vám přinesou utrpení.
4. Přijměte duchovně a citově pravdu třiadvacátého žalmu, tak dokážete přemoci jakýkoli abnormální strach.
5. Utkávejte se se všemi záchvaty osamění a zoufalství tak, že budete stavět plni důvěry na moudrosti, která sídlí ve vašem nevědomí.
6. Citový postoj převládající v nevědomí podstatně rozhoduje o tom, kdo je ke komu přitahován. Zklamaní lidé by měli sobě a svým blízkým odpustit, a tak se modlit za ideálního partnera. Je možné vsugerovat si vlastnosti a přednosti, které bychom chtěli obdivovat na partnerovi, a na tomto vnitřním stavu budovat nový vztah.
7. Když se budete poctivě modlit a žít v důvěře, že vaše podvědomí vaše přání uskuteční, potkáte ideálního partnera.
8. Neměli byste zasahovat do cizího manželství. Ujasněte si, co chcete. Věřte, že dosáhnete toho, co chcete, a dostanete se ke svému cíli.
9. Láska spojuje milující se pár v jednotu. Když svého muže nebo svou ženu skutečně milujete, jste chráněni před selháním věrnosti.
10. Svobodná dívka, která má vztah s ženatým mužem, ačkoli nikdy nemůže doufat v manželství, jedná sama proti sobě. Ve skutečnosti touží po manželství a po domově, stejně jako po lásce a ocenění. Dívka v této situace musí nejprve odpustit ženatému muži, aby se mohla zbavit své závislosti na něm.
11. Vztahy mnoha manželů nemají nic společného s láskou, přátelstvím, pochopením a dobrou vůlí, se souladem a harmonií. Takový svazek je pouhou fraškou a lží. Rozchod je lepší než život ve lži.
12. Muž, který trpí komplexy méněcennosti, spočívajícími ve strachu a vnitřní nejistotě, degraduje sám sebe. Ve většině případů jeho žena reaguje odpovídajícím způsobem.
13. Neustále si uvědomujte dobré vlastnosti svého manželského partnera. Obdivujte jeho přednosti a identifikujte se s nimi. Vaše manželství bude tak s lety stále šťastnější.
14. "A proto co Bůh spojil, člověk nerozlučuj!" Matouš 19,6. Bůh je láska. Když láska spojuje dvě srdce, pak nedojde k rozvodu. Láska v Boha spojuje muže a ženu navždy.

Žádné komentáře:

Okomentovat