pátek 5. července 2019

KANÁRSKÉ OSTROVY TENERIFE 2019 I.

10. - 17. 6. 2019 jsme strávili dovolenou na Kanárských ostrovech - konkrétně na ostrově Tenerife.

Předkládám několik vybraných snímků. Musela jsem je upravit, aby se mi vešly do článku. Fotky zpracuji postupně ve 3 fázích.

Název souostroví Kanárské ostrovy (španělsky Canarias) je odvozen z latinského označení pro psa. Latinsky "canis" znamená pes. Podle legendy tyto ostrovy bývaly hlídány obrovskými psy. (Wikipedia) Místní lidé jsou podle delegátky spokojeni. Nemají tendenci utíkat do bohatých západních zemí. Přirovnala bych to k našemu vylidňování vesnic, kdy mladí lidé odcházejí za prací do měst, kde mohou sehnat snadněji lépe placenou práci a zvýšit si svoji životní úroveň. Lidé na Kanárských ostrovech jsou se svým způsobem života spokojeni. Žijí bez stresu a vše potřebné k životu se naučí. Na druhou stranu nemají ani zájem se dále vzdělávat, protože k čemu by jim to bylo.

Tenerife je jeden z největších kanárských ostrovů, patřících ke Španělsku a ležící v Atlantském oceánu. Geograficky jsou Kanárské ostrovy součástí afrického regionu. Leží asi 320 km od Maroka. Tenerife měří kolem 2 000 km2.



Tenerife - Callao Garden



Smartwings, letadlo, které nás dopravilo na místo určení po 5,5 hodinách trvajícím letu



Kousek od pláže. Tenerife je ráj pro kaktusy a sukulenty. Ostrov působí jako vyprahlá krajina. Potýkají se s nedostatkem vody. Vodu k pití nebo vaření kávy jsme na doporučení raději kupovali. Místní voda má slanou příchuť a nevhodné příměsi.



Molo. Plážový servis, lehátko a slunečníky je z přírodního materiálu.



Večerní vnitřek komplexu Callao Garden



Krajina na ostrově Tenerife. V dáli byly vidět vyhaslé sopky.



Místní flóra



Okružní jízda ostrovem Tenerife

Žádné komentáře:

Okomentovat