čtvrtek 18. července 2019

ZÁKONY MYŠLENÍ A VÍRY I.

Budete tím, co si myslíte a v co věříte
Můžeme používat v každodenním životě zázračnou sílu,
která je v nás ukrytá. Všichni používáme duševní síly. Naučíme
se však, jak ji užívat účinněji. Každý den zacházíme s magickými silami.
Říká se, že pouhým pohybem prstu je možné pohnout nejvzdálenější
hvězdou. Budeme-li správně nakládat se svými duševními silami, budou
se v našich životech dít zázraky.

Tato kniha nám poslouží jako informace, jak objevit tyto kouzelné zdroje
duševní síly a naučit se je používat.

1. PODIVUHODNÝ ZÁKON SPOJENÍ

A věříte-li, dostanete všecko, oč budete v modlitbě prosit. Matouš 21,22
Modlitba je vždy řešením. Neboť Bůh je "naše útočiště, naše síla, pomoc v soužení vždy velmi osvědčená" (Žalm 46,2) "… u Boha je možné všecko." Matouš 19,26
"Pojďte ke mně všichni, kdo se namáháte a jste obtíženi břemeny, a já vám dám odpočinout." Matouš 11,28.

HLAVNÍ BODY

1. Modlitba je vždy řešením. Modlitba je Bohu svěřené přání a Bůh na ně odpoví.
2. S Bohem je všechno možné. Bůh je všemocný a nic se mu nestaví na odpor.
3. Opakovaná modlitba jednadevadesátého žalmu a nadějeplná víra v toto poselství vám umožní vést šťastný život.
4. Naprostá důvěra v Boha vás může zachránit před smrtí.
5. Otevřete své srdce boží lásce a míru, tak bude vše minulé vymazáno a zapomenuto.
6. Nový postoj k životu dokáže ve vašem životě změnit všechno. Váš život a váš svět budou stvořeni podle vašich představ a budou ovládaní vaším přesvědčením.
7. Zapuďte pochyby a bázeň, když se modlíte, a důvěřujte vedení nekonečnou moudrostí, ona dokáže vaše přání uskutečnit.
8. Bůh v jeho nekonečné moudrosti, který je v každém člověku, nezná rozdíly mezi lidmi a je tu pro každého člověka, který v něho věří.
9. Modlitba otvírá brány vězení a také brány vašeho vnitřního žaláře, který jste si vybudovali nenávistí, zlobou a touhou po pomstě.
10. Vždy existuje cesta, řešení. Svěřte se s klidnou myslí Bohu. Zná odpověď. Protože Bůh ví, víte i vy. "Já a Otec jsme jedno." Jan 10,30.
11. "Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít." Marek 11,24.


2. TAJNÝ ZÁKON VÍRY

Podle vaší víry se vám staň. Matouš 9,29

Vaše víra je splynutím vašeho myšlení a cítění, slitek vašeho ducha a vašeho srdce.

Jeden muž odmítl slibnou nabídku. Byl obětí svého strachu. Odmítl nové místo. Bál se převzít vysokou odpovědnost, která s tím souvisela. Tomu muži se nedostávalo víry v sebe sama a ve svou vnitřní sílu. Protože byl uvnitř nejistý, propásl mimořádnou šanci.

Vaše přání, představy a sny jsou duchovními realitami. Každá představa vždy existuje v duchu a čeká na uskutečnění. Každá představa skutečně existuje jako například vaše ruka v objektivní rovině.

Budete tím, v co věříme. Položme si otázku - co vidí druhý člověk z vaší osobnosti? Vidí vaše pohnutky, vaše přesvědčení, vaši víru? Nebo snad city, touhy a přání, vaše sny, vaše naděje anebo váš životní princip? Nic z toho není vidět. Jste neviditelní. Když přijmete tuto skutečnost, zjistíte, že jste nezranitelní, neporazitelní a nesmrtelní.
Když jste například prodchnuti vírou v pravdu svých slov a prohlásíte: "Jsem silný a zdravý," tak budete silný a zdravý. Čemu věříte, tím budete.

HLAVNÍ BODY

1. Víra je duchovní postoj, který má vždy určující vliv a účinek.
2. Nemyslete si, že máte příliš málo víry. Je mnohem důležitější, abyste dali své víře smysluplný směr a dokázali ji prosazovat tvůrčím způsobem. Věřte ve zdraví a úspěch, štěstí a vnitřní mír.
3. Každý věří na něco jiného. Na co věříte vy? Skutečná víra spočívá na věčně platných principech a neměnných životních hodnotách.
4. Víra je neviditelná a svědčí o věcech, které není možné spatřit. Jak velká musí být vía vědce, můžete posoudit podle toho, jak věří v možnost provedení své ideje, která nejprve existovala jen v jeho duchu
5. Nikdo nemůže vidět svého ducha, svůj cit, svůj život. Ani sebe sama. Stejně tak nemůžete vidět ani svou víru. Ale můžete se duchovně opřít o sílu, která ve vás, ač neviditelná, sídlí a která je skutečně všemohoucí a věčná.
6. Změňte své přesvědčení. Nevěřte už na selhání a neúspěch. Důvěřujte tomu, že se prosadíte, že vám život přichystal uznání a úspěšný život.
7. Věřte v léčivou sílu, která ve vás je. Živě si představujte, že byste mohli dělat to, co byste chtěli, a prožijte to citově. Tělesné potíže odplynou a vy budete zase zdrávi.
8. Vaše víra je vaše duchovní dobro. V hlubokých vrstvách vašeho ducha působí všemohoucnost Boha. Je přístupná vašim myšlenkám a citům. Na tomto základě zvládnete všechny životní situace a nepříznivé okolnosti.
9. V duchu jednejte a ciťte tak, jak byste jednali a cítili, kdyby byla vaše modlitba vyslyšena. Sami na sobě poznáte, že kouzelná síla víry umí ve vašem životě konat zázraky.

3. KOUZELNÝ ZÁKON UZDRAVENÍ

Existuje jen jedna léčivá síla. Známe ji pod mnoha jmény, protože lidé jí říkají různě - Bůh nebo boží láska, nekonečná léčivá síla, božská prozřetelnost nebo prostě příroda, život, životní princip. Vědomí toho, že nějaká léčivá síla existuje, sahá až do temné minulosti lidských dějin. Už prastaré chrámové nápisy oznamovaly: "Lékař obvazuje rány a Bůh je léčí."

HLAVNÍ BODY
1. Jste součástí boží léčivé síly, která je ve vás. Osvoboďte se od duševních rušivých vlivů a všech trápení, nechte sebou proudit léčivou vnitřní sílu.
2. Kdo se neuzavře před silnou a špatnou sugescí a dostane se pod její vládu, stane se obětí fixní idey.
3. Citová nevyrovnanost má sugestivní vliv. Negativní citový efekt je přenášen podvědomím. Tímto způsobem může dítě narušené matky onemocnět horečkou. Najde-li matka vnitřní klid a harmonii, přenese je na dítě, a to se uzdraví.
4. Nám lidem je od přírody vrozena léčivá síla, protože můžeme prostřednictvím našeho myšlení a víry dosáhnout nekonečné léčivé síly, která je v nás.
5. Léčivá síla, která je v nás, je pramenem všeho života, a tím také každého uzdravení. Zná životní pochody ve vašem organismu. Důvěřujte léčivé síle, teď, ihned, vždy.
6. Můžete se duchovně a tělesně obnovit, když se zaměříte zcela na zdraví a sílu, harmonii a dokonalost a budete o tom často meditovat.
7. Pravdy jsou v Bibli vždy představovány v personifikované formě na příkladech, aby byly vnímány symbolicky, pochopitelně a přesvědčivě. Můžete překonat pocity méněcennosti, když si budete uvědomovat své spojení s Bohem a budete se tak spolu s Bohem cítit povzneseni nad všechny zábrany a ostych.
8. Neexistují žádné nevyléčitelné nemoci. Nevyléčitelní jsou lidé, kteří setrvávají ve svém omylu, že je není možné vyléčit. A stane se jim podle jejich víry.
9. Slepé víře chybí vědecké pochopení působících sil, jako jsou třeba síly při modlení za zdraví. Skutečné duchovní vyléčení spočívá na harmonickém sjednocení vašeho vědomého života a dynamické činnosti vašeho podvědomí prostřednictvím usměrnění na jeden určitý účel a na jeho řízení podle vědeckých kritérií. Technika a postupy nehrají roli - kde je dosaženo léčivého efektu, tam působilo podvědomí.
10. Uzdravení je nemožné, říkají mnozí lidé. Ale s Bohem je všechno možné. Bůh, který stvořil vás a veškerý život, vás může vyléčit.
11. Vám vrozený léčivý princip je schopen splnit všechna vaše přání, když je uskutečníte ve světě svých představ.
12. Vaše víra bude manifestována vaším životem. Není přitom rozhodující, zda je vaše víra přítomna ve vašem vědomém životě, nebo zda to, na co věříte, je ukryto ve vašem podvědomí. Věřte jen v to, co vás léčí, žehná vám a inspiruje vás.
13. Velebte v hloubi duše boží všemohoucnost. Tak odvrátíte nemoci, které vás ohrožují, nebo vás už přepadly.
14. Vděčné srdce má blízko Bohu. Velebte proto ve všech svých modlitbách Boha a vyjadřujte mu z hlubokého srdce dík.
15. Jste duchovně slepí, když nevíte, že vaše myšlenky jsou realitou. Co si myslíte, to působí, co cítíte (ať už je to láska nebo nenávist, štěstí nebo trápení), vztahujete na sebe, co si představujete, tím budete.
16. Zrak je duchovní podstaty, věčný a nezničitelný. Abyste svůj zrak prohloubili a rozšířili své zrakové pole dovnitř a ven, měli byste si osvojit tuto kouzelnou modlitbu: "Vidím stále lépe, jsem vidoucí, duchovně a tělesně."
17. "Pozvedám své oči k horám: Odkud mi přijde pomoc? Pomoc mi přichází od Hospodina …" Žalm 121,1-2.

Žádné komentáře:

Okomentovat