úterý 24. září 2019

PŘIDĚLOVÁNÍ MIGRANTŮ

Evropská unie je připravena podporovat mechanismus pro přidělování migrantů




Brusel: Evropská unie je "připravena podporovat" dočasný mechanismus pro přidělování migrantů zachráněných ve středomořském Středomoří prostřednictvím svých agentur, které by zohledňovaly finanční a lokální možnosti dané země". Mluvčí Evropské komise Natasha Bertaudová to zopakovala těm, kteří žádají o technickou diskusi naplánovanou 13. září 2019 na Maltě, v rámci přípravy na minisummit 23. září, na který byli pozváni ministři vnitra Německa, Francie, Itálie, Finska a Evropské komise. Mluvčí připomněla, jak výkonný orgán Společenství EU již nějakou dobu požaduje dočasný systém rozdělování migrantů zachráněných na moři.

V současné době pokračuje evropská operace, nazvaná Sophia, proti pašerákům. Tato operace se netýká námořních aktivit, rozhodli na svém čtvrtečním zasedání velvyslanci policistů, ale členské země "mohou operaci kdykoli revidovat", vysvětluje mluvčí Evropské komise. Mohlo by dojít ke změnám, například pokud by byla nalezena dohoda o systému dočasného přidělování zachráněných migrantů.

Co soudíte vy o přílivu velkého množství uprchlíků? Skutečností zůstává, že Evropa je takovouto kvantitou imigrantů ohrožena. Leckteré země, zvláště ty přímořské, kde se migranti vyloďují, nemají finanční, sociální ani prostorové podmínky pro přijetí takového množství uprchlíků.

Nemyslím, že přidělované kvóty řeší to podstatné. A sice že bychom lidem v ohrožení měli pomáhat řešit spory v jejich místních podmínkách. A za další důležitý bod pokládám, že lidé, kteří se nechtějí asimilovat, začlenit do společnosti, by danou zemi měli opustit. Z toho vyplývá, že nejsou ohroženi na životech. Jinak by dělali všechno pro to, aby se do země sužované válkou nebo místními válečnými konflikty nemuseli vrátit. Žádný ze států Evropy není tak bohatý, aby mohl podporovat nyní již velké množství příživníků. Pokud pro migrační politiku obětuje stát horentní finanční prostředky, je to na úkor domorodého obyvatelstva.

 
Zdroj:
Překlad: Mirijam

Žádné komentáře:

Okomentovat