pondělí 1. dubna 2019

Návštěva divadla

V pátek 29. 3. 2019 jsme byly s dcerou na muzikálovém představení v Kulturním domě Rubín v Brně. Naše drahé polovičky by tolik romantiky najednou neustály.


Divadelní muzikálové představení vzniklo na základě skutečného příběhu a bylo již i knižně zpracováno. Zajímavým způsobem líčí ve formě vyprávění a zpěvu tragickou automobilovou nehodu dvou mladých, milujících se lidí, jejich rozloučení se s tímto světem a odebráním se na druhý břeh. Neotřelým způsobem nám oba hlavní hrdinové Gabriela Filippi a Patrik Kee představují život po životě. Zavádí nás na myšlenku, zda je možné, že stav našeho srdce odráží svět kolem nás a na stěžejní otázku CO CELÝ ŽIVOT HLEDÁME?

Milující pár nás přesvědčuje, že láska je silnější než smrt a na Nové zemi, druhém břehu si můžeme splnit vše, o čem jsme snili, zbavit se strachu a být sami sebou - láskou, která trvá věčně.



https://www.youtube.com/watch?time_continue=200&v=L63DLPx16CU

Ve videu je jedna z nádherných písní. Uvádím odkaz, v případě, že by nefungovalo video.

Ve druhé části se nám představila tanečnice tai-či, která předvedla tanec pro klid, radost, rovnováhu. V současnosti tai-či cvičení provádí mnoho lidí od kolébky do pozdního věku pro zdraví a zlepšení kvality života. Původně tai-či bylo pojmenováním pro čínské bojové umění.

Hlavní host druhé části divadelního představení byl ruský léčitel Boris Tichanovský. Boris Tichanovský ovládá bioenergetiku, akupresuru, akupunkturu a hypnózu. Léčí všechny druhy nemocí. Při léčení používá masáže, také tibetské tajné jantry a transové rytmy. Je učitelem a mistrem reiki a čínské starodávné léčebné sestavy. Mimo Ruska i v České republice pořádá léčebné ozdravné kurzy zaměřené na celé tělo: páteř, klouby, vnitřní orgány, oči, ženská onemocnění, omlazení a ozdravení celého organismu. (https://www.cviceninapater.com/epam/boris-tichanovsky/)

Jste-li alespoň trochu duchovně založeni, hlavní představení se vám bude líbit. Jsou citovány pasáže z bible nenásilnou formou, hra má spád, filozofická přemítání se přímo nabízejí a je nám přiblížen život v rajské zahradě a setkání s dávno zemřelými a drahými.

Ruský léčitel Boris Tichanovský přišel se svou dlouholetou tlumočnicí v České republice. Předvedl základní 7 minutovou masáž celého těla, kterou si diváci mohli sami vyzkoušet. Já osobně jsem ctitelka východního učení - bráním se říkat náboženství, dcera, co se týče duchovní nauky, je poněkud skeptičtější, ale obě dvě cvičíme různé druhy jógy a dcera navíc provádí všelijaké jiné doplňující cvičení pilates, aerobic a další podle videí; obě jsme se zdráhaly uvěřit v mocnou léčebnou sílu těchto prvků, včetně transových hudebních rytmů. Nicméně cestou jsme měly o čem diskutovat a následně doma s partnery, kteří měli na věc jiný názor. Nemám zakliklý erotický obsah, tak bych to raději nekomentovala. Nevím, kde ti chlapi mají duši. Pro mne zajímavá zkušenost.

Žádné komentáře:

Okomentovat