pátek 11. října 2019

TAJNÉ OKULTNÍ SPOLKY, které řídí svět!

Existují skutečně tajné okultní spolky, které řídí svět? Jisté je, že existují lidé, kteří touží po ovládnutí světa a získání nadvlády. Když si odmyslíme tajemno, mystiku a okultismus vidíme, že kde která ze světových velmocí, ať už se jedná o Spojené státy, Rusko, Čínu nebo některé z arabských zemí (snaha o šíření islámu) touží získat světovou nadvládu a ne vždy k tomu používají správné prostředky. Přitom mohou mít plná ústa demokracie, práva, důstojnosti k lidskému životu. Plná ústa toho, jak se snaží o vyrovnávání rozdílu mezi bohatými a chudými, přičemž nůžky mezi majetnými a nemajetnými se stále více rozevírají, o nastolení sociální rovnosti, o pomoci rozvojovým třetím zemím. Nebo existují státy, kde demokracii tvrdě potlačují, prosazují jen svůj vlastní diktát a prosperitu, někdy i na úkor vlastního obyvatelstva. Zvláštní kapitolou je šíření náboženských myšlenek - islámu a způsob života při dodržování islámských zásad, včetně vztahů s neislámskými zeměmi.

Na pozadí těchto zásadních myšlenek probíhá mocenský boj a snaha o ovládnutí a řízení světa. Jako spolky bychom mohly označit jakákoliv politická uskupení. Všechny směřují ke stejnému cíli. Nemusí být tajné, ani okultní. Stačí je správně pojmenovat.

K nejznámějším skupinám, které vytvořily řády, patří ilumináti, svobodní zednáři, Ku-Klux-Klan. Okrajově přidám i některé další, jako například řád Skull and Bones, německý řád Thule, skupina Bilderberg, řád Devíti úhlů.

Řád Skull and Bones vznikl v roce 1832 a byl založený studenty z univerzity Yale ve Spojených státech amerických. Členové pocházejí z významných rodin, zakladateli byli William Huntington Russell a Alphonso Taft. Proč název Skull and Bones (Lebka a kosti)? Hrůzostrašný název vychází z tradice studentů, kteří si na dveře věšeli lebku a dvě zkřížené kosti na znamení toho, že si nepřejí být rušeni.

Zasvěcení probíhá neotřele. Kandidát se volí v blátě a přitom je bit. Tento akt představuje smrt jeho dosavadního života. Zajímavá je i část, kdy novic leží nahý v rakvi a svěřuje se ostatním o svých nejhlubších a nejtemnějších sexuálních praktikách a tajemství. Toto přijetí probíhá v budově, zvané Hrobka.

Seskupení pak zajistí svému členu politickou nebo finanční kariéru po zbytek svého života s podmínkou, že musí přispívat na chod organizace. Člen se stává doživotním vazalem. Údajně mají spojení s Ilumináty, o kterých pohovořím později.

Zakladatelem německého řádu Thule, který vznikl roku 1919 a ze kterého později vzešel nacistický stát, je Rudolf von Sebottendorf. Tento spolek a spolek Vril dosadili politickými intrikami Hitlera do čela státu a stvořili kult Führera.
Svastika se jako náboženský symbol používá v mnoha kulturách po celém světě. Obecně vyjadřuje štěstí. Pravotočivá svastika se stala symbolem nacismu.



Svastika, náboženský symbol, vyskytující se v mnoha kulturách. Pravotočivá svastika se stala symbolem nacismu.
Foto: Svět na dlani 5/2019

V organizaci Thule byly hlavními myšlenkami nenávist k židům, učení o nadřazené árijské rase a hledání tajemné země, která se má nacházet v blízkosti Grónska a Islandu a která má být domovem Árijců, prapředků germánských kmenů. Členové spolku ale také věřili v bájnou zemi Agartha, která se má nacházet pod povrchem Země a kde lze nalézt život.



Skupina Bilderberg vznikla v roce 1954. Zakladatelem byl polský politik Józef Retinger. Jde o tajnou společnost, která shromažďuje elitu z celého světa. Skupina byla obviněna z vyvolání světové hospodářské krize a ze světových teroristických aktivit. Na prvním setkání se sešli představitelé evropských zemí a USA s cílem spolupráce v politické, hospodářské, ale i obranné oblasti. Přizváni byli i členové královských rodin, nizozemský princ Bernhard, španělský král Juan Carlos I, norský král Herald V., nizozemská královna Beatrix.

Společnost Svobodných zednářů vznikla v roce 1717. Kdo byl jejím zakladatelem není známo. Jedná se o nejznámější a nejpočetnější tajnou společnost, do které údajně patří téměř všichni vysoce postavení politici.

Svůj název odvozuje od zednářů, cechu středověkých zedníků a stavitelů. Podle tzv. Chrámové legendy se zednářství odvozuje od stavitele Šalamounova chrámu Hirama Abiffa. Také se proslýchá, že svobodní zednáři navazují na řád templářů, který byl zrušen v roce 1307.

Zednáři používají speciální poznávací znaky. Nosí například prsteny se zednářským emblémem, krátké nohavice, různé odznaky. Zvláštní je i potřesení rukou, při kterém se palec specificky dotýká ruky druhé osoby.

Za předchůdce českého zednářství bývá považováno bratrstvo obruče a kladiva v období vlády Václava IV. K nejznámějším českým zednářům řadíme Jana Evangelistu Purkyně, Františka Palackého, Alfonse Muchu, Jana Masaryka nebo bratry Čapky. Traduje se, že k nim patřil i náš polistopadový prezident Václav Havel.

Zednáři mají za cíl podporovat humanismus a rozvoj svobodné společnosti, nemají podle jejich vyjádření žádné politické ani mocenské ambice. Vypadá to, že se členové řádu stále setkávají.

Řád Devíti úhlů vznikl v 70. letech minulého století. Jedná se o jedno z nejnebezpečnějších uskupení, které spojuje satanismus a neonacistické ideologie. Zakladatelem je Anton Long. Jedním z cílů skupiny je i zneškodnění slabých lidí a posílení moci vyvolených. Násilí je povoleno. Řád se hlásí k extrémní levici a nacismu, což však mnoho jiných satanistů striktně odmítá a kritizuje. Traduje se, neprokázaně, že provádějí lidské oběti.

Skupina se skládá z tajných buněk - nexionů. Členové jsou roztroušeni po celém světě. Využívají moderní technologie, jsou velmi aktivní na internetu. Jejich víra, principy a postupy připomínají spíše temné středověké a nerománské kultury.

Ku-Klux-Klan je rasisticky zaměřená organizace, která vznikla 24. prosince 1865 po Občanské válce v USA, prosazovala nadvládu bílých, rasovou segregaci, antikatolicismus a odpor k nebělošskému přistěhovalectví. Založili ji veteráni občanské války z Jihu.

Se zrušením otroctví a zrovnoprávnění černošského obyvatelstva páchali teror na černoších a těch, kteří podporovali rovnoprávnost Afroameričanů. Členové nosili bílá roucha se zašpičatělými čepicemi, byli vyzbrojeni puškami. Chytali černochy a na odlehlých místech je věšeli.

Na přelomu století teroristická činnost byla nahrazena právním zakotvením bělošské nadvlády. K oživení klanu došlo po první světové válce, kdy černoši odcházeli za prací do velkých měst a stávali se vojáky. Po skončení války nechtěli snášet dřívější postavení ve společnosti.

K oživení klanu přispěl bývalý metodistický kazatel William Joseph Simmons. Po celé zemi se rozšířilo násilí v podobě požárů katolických kostelů, nočních nájezdů na černošské obyvatelstvo, tajných soudů a lynčování. V roce 1925 měla organizace neuvěřitelných 5 milionů členů. Podařilo se jim také proniknout i do politiky, z jejich řad se rekrutovalo celkem 11 guvernérů a mnoho senátorů.

Skupina měla dokonalou strukturu a organizaci, kterou řídil generální štáb. Rozkládat se začala z finančních důvodů a v důsledku řady vnitřních osobních rozporů. Po druhé světové válce Ku-Klux-Klan sice mnoho členů opustilo, ale xenofobní nálady i nadále vzrůstaly z důvodu přílivu nových imigrantů. Podle některých pramenů klan funguje v utajení dodnes.

Ilumináti, jejímž zakladatelem byl Adam Weishaupt v roce 1776 je nejkontroverznější tajná skupina, která má řídit celosvětové dění od politiky až po přírodní katastrofy. Název ilumináti pochází z latinského slova osvícení.

Adam Weishaupt po výchově v řádu jezuitů chtěl vytvořit novou skupinu, jejímž cílem bylo potlačit náboženství k uvolnění společenských vazeb. Křesťanství chtěl nahradit náboženstvím rozumu a vědění. Už v roce 1785 byl řád zakázán a A. Weishaupt se stáhl do ilegality. Mezi členy iluminátů bylo mnoho vlivných intelektuálů a pokrokových politiků.

Podle konspiračních teorií ilumináti rozpoutávají války a revoluce. Údajně měli svůj podíl na rozpoutání Velké francouzské revoluce nebo bolševické ruské revoluce v roce 1917. Ovládají politickou a ekonomickou moc ve světě. Podle spisovatele Roberta Gilleta prostřednictvím vražd, úplatků, vydírání, kontrolou bank a ostatních finančních sfér. Politickou a ekonomickou moc utužují kontrolou celosvětového finančního trhu a manipulací lidí skrze sdělovací prostředky. Podezřelí jsou z ovládání vzdělávacího systému včetně řízení světových univerzit. Opravdu řídí tento svět?

To je několik vybraných tajných a okultních spolků, kteří usilují o nadvládu nad kýmkoliv a čímkoliv. Sklouzneme-li do mluvy, jak jsem uvedla ve svém úvodu ve dvou odstavcích a nahradíme-li tajné a okultní spolky mluvou dneška, to jest státy, politická uskupení, lobbistické a zájmové skupiny, mafiáni, kmotři, tunelování, korupce, majetková a finanční kriminalita, finanční magnáti zjistíme, kdo usiluje o nadvládu a řízení světa a čí jsme otroci, nevyšvihneme-li se do nějaké z výše uvedených skupin.

Marná sláva, člověk musí z něčeho žít a někomu sloužit (třeba i sám sobě, jsem-li podnikatel) a usilovat o svůj slušný životní standard a své rodiny, byť o řízení světa nemáte zájem.

Zdroj:
Svět na dlani - 5/2019
Úprava, vlastní úvahy: Mirijam

Žádné komentáře:

Okomentovat