čtvrtek 16. ledna 2020

Inovovaná Honda

Článek, zpracovaný Jamesem Pero v Las Vegas, pojednává o inovaci řízení nové verze automobilu Honda, která pouhým sledováním očí řidiče přepíná mezi manuálním řízením a samořízením za pomoci počítačových systémů.
  • Rozšířená koncepce řízení Hondy debutovala na CES. Honda chce kombinovat manuální a samočinné řízení
  • Systém sleduje oči řidiče, zda se věnuje řízení, a pokud zjistí, že je pohled odvrácen, autonomní systém automobilu se rozběhne
  • Přejetím prstu po volantu lze navigovat a zdvojnásobí se akcelerátor i brzda
Zatímco mnoho výrobců automobilů spěchá, aby spojilo tradiční jízdu ve prospěch plně autonomních vozidel, Honda nabízí řidiči možnost zážitku z jízdy jak manuálním řízením, tak samořízením. Tato kombinace řízení spojuje to nejlepší z obou světů.

Koncept, který je vystaven na veletrhu CES v Las Vegas, kombinuje několik nových technologií řízení, které pomáhají řidičům plynule přepínat mezi manuálním a autonomním režimem, včetně pohyblivého volantu, který funguje jako akcelerátor a brzda.

Volant, otočná brzda a akcelerátor, které společnost Honda poskytla v demo verzi virtuální simulaci společnosti MailOnline, se řídí buď tahem (brzděním), nebo stiskem (zrychlením) pryč od těla.


Rozšířená koncepce řízení Hondy byla představena na CES v Las Vegas a zahrnuje několik technologií, které doufají, že spojí autonomní a ruční řízení

Když je vůz v režimu samořízení, může cestující přejet rukou doleva nebo doprava přes horní část volantu a změnit tak jízdní pruhy.

Volant může také zapnout auto dvojitým poklepáním na vrchol a může se pohybovat z jedné strany na druhou, což znamená, že osoba sedící kdekoli v autě - vlevo, uprostřed nebo vpravo - by mohla řídit.

Snad nejzajímavějším aspektem rozšířeného konceptu řízení Hondy bylo začlenění technologie čtení očí, která pomohla rozeznat, zda se řidič dívá na silnici nebo z okna při malebném výhledu.

Tento aspekt konceptu Hondy umožňuje automobilu inteligentně přepínat mezi autonomním a manuálním režimem, aniž by bylo nutné stisknout tlačítko.

A jak vy? Čemu dáváte přednost? Manuálně řízenému automobilu či automobilu s automaticky řízenou převodovkou?

Zdroj:

Překlad: Mirijam

Žádné komentáře:

Okomentovat