středa 11. prosince 2019

Láska na Štědrý večer

Molli seděla na malé sedačce s malým zabaleným dárkem na klíně. Na visačce bylo uvedeno "Hunterovi, s láskou Molli". Jediná slza jí stékala po tváři, protože si přála, aby se jí to nezdálo, protože Hunter byl láska jejího života. Příbuzní Molli se shromáždili kolem stolu a vyměňovali si upomínkové vánoční předměty.

Tento Štědrý den byl nejosamělejším, jaký kdy měla. Položila dárek na podlahu pod jasně osvětlený stromeček a stočila se na gauči. Rádio tiše hrálo koledy, ale Molli to ignorovala, stejně jako hlasité klábosení všech jejích starších tet, strýců a bratranců. Sundala zásnubní prsten, který jí Hunter dal a otáčela ho kolem prstů.

Měla na sobě bílé šaty s pruhem červené stužky kolem pasu. Chvěla se zimou, i když oheň hořel a plápolal těsně před ní. Zvonek zazvonil a její babička ji požádala, aby šla otevřít. Zvedla se z gauče, narovnala si šaty a otřela slzy z načervenalých tváří.

Otevřela dveře a na tváři se jí rozzářil úsměv, když viděla, jak někdo, koho milovala, stojí ve dveřích s jednou červenou růží a jeho hnědé vlasy byly posypány čerstvě napadlým sněhem. Pokynula mu, aby vstoupil a zavřela za sebou dveře.

"Bez tebe by Štědrý večer prostě nebyl Štědrý večer," řekl Hunter a z obličeje odstraňoval Molli pramínek kučeravých vlasů. Objal ji a políbil s takovou vášní, díky níž cítila, jak se jí kroutí prsty u nohou.





"Jsem ráda, že sis to myslel," řekla a opětovala mu polibek.

Molli nakonec, přestože si dával Hunter na čas, strávila hezké vánoce, možná nejkrásnější vánoce v jejím životě. Už lámala hůl nad jejich láskou, ale v tom se objevil muž jejího života ve dveřích.

A jak to vypadá s našimi vánocemi? Tedy už jsem vyrostla z toho, že musím mít uvařeno, upečeno, uklizeno, zástěru odhazuji teprve tehdy, až zasedáme k štědrovečernímu stolu, uhoněná, upachtěná, nervózní.

Dnes si vážím každých vánoc, které prožíváme jako rodina spolu. A to je to nejpodstatnější. Někteří již sice chybí a jsou nejen pro vánoce nepostradatelní. Maminka, která vždy zabíjela a kuchala kapra, manžel, se kterým jsem mohla sledovat vánoční pohádky od rána do večera. Mrazík nesměl chybět. Marfušku, jak loupe ořechy, jsme uměli napodobovat tak věrohodně, že bychom si mohli vyměnit role.

Na vánoce je vzácnou návštěvou syn, který pravidelně přijíždí na svátky ze zahraničí, z Německa. Sejdeme se všichni pod umělým vánočním stromečkem, zazpíváme koledy, zahrajeme hry, popijeme, pojíme něco sladkého a obložené chlebíčky, vyprávíme historky a vtipy a těšíme se, že se ve zdraví příští rok sejdeme zas. To jest naše Klapzubova jedenáctka. Zatím. Šance na navýšení počtu členů týmu jsou. Na druhou stranu nikdo z nás si nepřeje, aby někdo z týmu změnil dres a odešel kopat za jiný tým.

I vám přeji krásné prožití vánočních svátků, vychutnejte si dny volna a pohodu rodinného krbu.

Blogerka Mirijam

Zdroj:
Autor: Charlie J. Black (A Christmas Eve Love)
Překlad a doslov: Mirijam

Žádné komentáře:

Okomentovat