pátek 7. června 2019

UMĚLÝ SEX A ROBOTIČTÍ MILENCI/MILENKY

Psala jsem o přelidněnosti a současně úbytku obyvatelstva, umělé inteligenci, jakémsi novém pojmu, který se nazývá gender. Většina z nás vnímá krizi klasické rodiny. Rodiny se netvoří, ale mnohá soužití, jak říkávala moje maminka, jsou na psí knížku, což znamená, že partneři spolu žijí bez uzavření manželství, které se začíná stávat strašákem mužů. Celkem mi připadá zajímavé, ale pro děti to nepokládám až za tak úsměvné, když paní v ordinaci nahlásí, jak se jmenujete "Nováková" a dítě? "Vávrová". Po partnerovi, kterého si možná někdy vezme za manžela, možná ne. A to nemluvím o majetkovém vyrovnání při rozchodu, kdy žena většinou spláče nad výdělkem a zůstává bez peněz s dítětem sama. Takový je život. Každý svého štěstí strůjcem.

Zvyšují se počty neplodných mužů a žen. Navíc místo klasického sexu lze použít technologické erotické pomůcky pro úlevu. Děti vřeští, kariéra v háji, samá zodpovědnost, nemůžeme si užívat, třeba cestování, jsme svázáni, žádná svoboda, ekonomický úpadek, stres nejen v práci, ale i doma. Rozhodnutí v západní Evropě je jasné - žádné děti. Četla jsem, že kdyby o nás mohli podat zprávu pozorovatelé z jiné planety, mohla by znít: "Ani dva pokusy se světovými válkami nestačily. Na Zemi se rozhodli jinak: nebudou se rozmnožovat. Lidstvo se rozhodlo vyhynout."

Žhavých telefonů, kdy manželka v poledne volá manžela do práce "přijeď, nemohu to bez tebe vydržet. Čekám na tebe. Vezmi si volno." V sexy prádelku připravená, při prvním cinknutí se manželovi vrhá vášnivě kolem krku. Nic. Máme kolem sebe pusto.

Sci-fi film, nazvaný Ex machina, kdy robotka okouzlí a úspěšně svede mladého muže, nemusí být tak daleko pravdy. Kolik mužů upřednostňuje partnerství s náhražkou před soužitím s živou ženou? S rozvojem internetu se stále větší část věnuje sexu o samotě, před počítačem, bez partnerky, a to dokonce i v případě, že mají partnerku. Je velké množství erotických pomůcek, nejen pro muže, ale i pro ženy.

Celosvětově stoupající zájem o pomůcky pro jednotlivce souvisí s poklesem zájmu o skutečný sex. Navíc je prokázáno, že pokud pohlavní aktivita v páru nedosahuje ani jednoho styku týdně, dochází k odcizení, které se pak velmi těžce napravuje.

Pokud jsou prý dvanáctiletí chlapci zvyklí masturbovat u pornografie, dochází k oslabování neurologických drah, které podněcují navazování vztahů a zájem o normální sex. (Robert Sobota, Téma 13/2019)

Prý reprodukce bude probíhat místo v ložnici v laboratořích a nemocnicích, uvádí psycholog Ryan, "zázrak neposkvrněného početí se stane běžnou záležitostí."

Jak vás láká umělý milenec? Mně určitě černý, prý je jemný a bude se jmenovat Johny. Slyšela jsem, že manžel se jednoho dne vracel z práce a uviděl ženu, která se vášnivě milovala právě s umělým Johnym. Manžel odstrčil ženu, chytil Johna za nohy a umlátil svoji vlastní manželku.

Jiná situace byla podle známého vtipu. Robotickým hlasem vypráví kamarád v hospodě. "Přijdu domů, a co vidím. Cizí muž na mé ženě. Tak jsem se podíval, jestli mi stojí …. hůl postavená v koutě a když vidím, že ne, tak jsem ho chytil za křídla a říkám. Když máš lepšího ptáka jako já, tak si leť. A vyhodil jsem ho oknem."

Robotky a umělé panny se mohou stát běžnými společnicemi. Aspoň nekecají, dej nádobí do myčky, vynes koš, potřebuji opravit fén, víš, ta naše sousedka … Kdo to má pořád poslouchat.

S pokračujícím rozvojem technologií a umělou inteligencí bude sex stále méně závislý na lásce a vztahu dvou lidí, ale bude se omezovat na dosažení orgasmu tímto ne zcela přirozeným způsobem. Vytratí se touha a vášeň, intimita a emoce. Trochu smutná představa.

Raději bych zůstala u té klasické metody. Starého psa novým kouskům nenaučíš. Nových technologií se ale bojím. I když v nouzi, kdo ví. Jednou nejsou lidi, jednou nejsou nástroje, jednou není chuť. A teď babo raď!


Žádné komentáře:

Okomentovat