úterý 12. listopadu 2019

3leté dítě zemřelo v Janově





Tříletému chlapci se na ulici udělalo špatně a odpoledne zemřel v Gaslini v Janově. Jak uvádějí místní média, dítě, které v posledních dnech mělo horečku, odešlo se svou matkou doprovázet bratry do školy. Sanitka ho dopravila na pohotovost ve velmi vážném stavu. Státní zastupitelství zahájilo stíhání pro zabití proti neznámým osobám a bude provedeno lékařské vyšetření, aby se objasnily příčiny smrti.

Nejenom u nás, ale i v Itálii se potýkají podle mne s nedostatkem péče o nezletilé děti nebo s týráním svěřené osoby, v tomto případě 3letého chlapce. Pro mne je celkem zarážející zpráva, že matka s 3letým dítětem v horečkách šla doprovázet syny do školy. Pokud chodí do školy, mohou chodit již sami, anebo jet autobusem nebo školním autobusem. Pokud horečka nepoleví do 24 hodin, je nabíledni, že by rodiče měli vyhledat lékařskou pomoc.

Pokud se tomu tak nestalo, je zcela pochopitelné, že soudy zahajují řízení pro zabití proti neznámým osobám a k objasnění příčiny smrti bude provedena pitva a další vyšetření, aby se zjistilo, co přesně způsobilo smrt.

Já tyhle rodiče nechápu. Člověk se může ocitnout v tíživé životní situaci, ale neposkytnout pomoc vlastnímu dítěti, které se zmítá v horečkách a bolestech, mi nepřipadne lidské. Jedině, že by se rodiče na jeho zbídačelém a zuboženém stavu podíleli. Pak by za způsobilou smrt měli být odsouzeni k trestu odnětí svobody.

Zdroj:
Překlad a doslov: Mirijam

Žádné komentáře:

Okomentovat