úterý 17. března 2020

Oslava skončila

Boris Johnson dnes naléhal na Brity, aby zastavili veškerý nepodstatný kontakt s ostatními, když čelil kritice, jak vláda reaguje na koronaviry. Premiér obhajuje britskou strategii na tiskové konferenci uprostřed rostoucích otázek o tom, proč je mimo dosah většiny zbytku světa. Řekl, že vláda nyní "jde dále", protože země čelí "rychle rostoucímu" ohnisku. "Každý, kdo v domácnosti, kde někdo projevuje příznaky, by se měl izolovat," řekl. "Nyní je čas, aby všichni zastavili nepodstatný kontakt s ostatními." Obavy z dopadu koronaviru byly dnes odhaleny v informativní zprávě o úniku z veřejného zdraví v Anglii (PHE), která varuje, že scénář "katastrofálního průběhu" vidí epidemii až do jara příštího roku, což znamená, že 7,9 milionu by potřebovalo nemocniční péči.

Dnes bylo ohlášeno dalších 171 britských pacientů s koronaviry, přičemž infikováno bylo 1 543 Britů. Mapa odhaluje šíření infekce ve Velké Británii. Krize, která zanechala miliony lidí sevřené strachem, se prohlubuje. Wales také potvrdil, že 68letý muž ve Wrexhamu se stal první obětí koronaviru, což znamená, že smrtelná infekce si nyní vyžádala ve Velké Británii už nejméně 40 životů. Od úředníků se očekává, že dnes odpoledne oznámí další úmrtí. Skutečná britská krize, co se týče koronaviru je nyní maskována, protože úřady již netestují každého, kdo může mít život ohrožující chorobu. Toto rozhodnutí vyvolalo hněv Světové zdravotnické organizace. Úředníci omezují testy pacientů, kteří jsou vážně nemocní nebo jsou již v nemocnici, což znamená, že denní aktualizace je jen zlomkem skutečného rozsahu zhoršujícího se výskytu koronaviru ve Velké Británii.



Obr.: Velká Británie - koronavirus, převzato z Dailymail.co.uk

Opatření proti šíření koronaviru COVID-19 nejsou ve Velké Británii tak razantní jako v jiných zemích. Kvůli neuzavření škol z důvodu šíření nákazy a neomezení shromažďování lidí čelí Johnsonova vláda kritice.

Premiér Boris Johnson vzkázal spoluobčanům, že další úmrtí jsou nevyhnutelná. "Musíme se smířit s tím, že v současné době přijde více rodin o své blízké," citovala ho BBC.

Postup vlády však nezpochybňuje pouze exministr zdravotnictví Jeremy Hunt. Podle deníku The Gurdian proti vládě vystupují i členové odborné veřejnosti.

"Hlavní britský vědecký poradce však tvrdí, že vládní přístup k řešení problému s koronaviry je správný, protože se tak vytvoří "kolektivní imunita vůči této chorobě, informoval deník Metro.

Věřme a pomáhejme naší vládě v boji s koronavirem COVID-19. Vláda se zajímá o zdraví svých obyvatel a má zájem na odstranění zákeřného a agresivního viru. Čím dříve dostaneme virus pod kontrolu, tím lépe pro naše zdraví a ekonomiku.

Zdroj:
Překlad: Mirijam

Žádné komentáře:

Okomentovat