sobota 23. února 2019

Osud Jacka - 5. pokračování

Následujícího dne, kdy vypukla válka proti statným trpaslíkům v práci ve starých dolech, nemrtví obklíčili tu pohřební síň. Nato hlasité hlasy mužů prozrazovaly nebezpečný plán. Proplétali se zapeklitými chodbami. Blouznění neustávalo. Neměli nejmenší šanci. Neztracení muž a cizinka sestoupili po kamenitých schodech na pustou holou krajinu pohlcenou horkem. Tou se plahočili. Zamířili si to na hlavní nádraží. Hlavní nádraží zaplňovali špinaví bezdomovci. Povalovali se na lavičkách. Krmili se zbytky zkažených jídel, pili tvrdý alkohol, obtěžovali civilizované turisty porno časopisy. Zuřivě se mlátili. Naštěstí se zde nezdržovali, chytli si rychlík. Odvezl je do zapomenuté země.


Dále pokračovali do chrámu, v němž položili ubohé děťátko. Chtěli jej obětovat bohům, aby svět spravili. Jack tyhle dva následoval. Vzal ho a oni uhodili Jackem o zem. Pevně dítě svíral, přeživší jej hodlali ubodat nožem. Mohl sice vyzkoušet vzít nejbližší nůž a zabít tyhle věřící, ale vraždit, kvůli polomrtvému dítěti na pokraji smrti byla naprostá pitomost, umíralo. Vzdal se. Už dávno postrádalo smysl vůbec existovat.


Zprva si vybavoval zrádkyni, pak polo lidskou bytost. Propadl přívalu deprese. Žádný domov, bezpečí, žádné holky, žádná báječnost, ocitnutí na hrozném místě. Především uvažoval, zda uvalit na Lenku zločiny nebyla obrovská chyba.



2. kapitola: Současnost

V současnosti nástroj nasazený na Jackovi z něj seskočil a vybuchl malým výbuchem, pak Jack upadl do bezvědomí. Potom vstal ze země nasprejované šatlavy nechutnými obrazci. Poblíž nich se nacházel zlatý oltář. Blízko něho známí násilníci drželi přítelkyni, ta promluvila: Usmrtila jsem tvé příbuzné, poslala jsem zabijáky, zapálila obydlí občanů té středověké vesničky, svedla na tebe tenhle čin."

Jack poznal, kdo to skutečně je.

"Lenko?"

"Ano," potvrdila Lenka."

"Vysvětli mi to, prosím."

"Jen tak," odpověděla, "jednoduše."

"Odejdi prosím," požádal dost hrubě Jack. Oč žádal, splnila naštěstí bez jakýchkoliv námitek. Ihned poté zaslechl čísi rozsáhlý rozhovor. "Martine, stačí přeci získat artefakt ovlivňující čas. Jestliže se nám tohle podaří, budeme moci vrátit několik set let století. Náš experiment určitě zavraždí naše nepřátele. Ten opravdový Jack pravděpodobně zahynul. Potřebujeme…." pokračování příště




Žádné komentáře:

Okomentovat